Εκδότες

ΣυγγραφείςΠρόσωπα. 30 συζητήσεις και συνεντεύξεις με σημαντικούς ανθρώπους


12,00 € με ΦΠΑ.

Shipping Rates

Το βιβλίο χωρίζεται σε δύο μέρη: στο πρώτο μέρος στεγάζονται δεκαεπτά συνεντεύξεις και συζητήσεις του Παναγιώτη Σκορδά με σημαντικούς ανθρώπους των γραμμάτων, των τεχνών, της επιστήμης, του πολιτισμού που συνδέονται με τη Λέσβο (για κάποιους απ' αυτούς ήταν και η μοναδική συνέντευξη που έδωσαν στη ζωή τους): γεννήθηκαν και έζησαν ή ζουν στο νησί, γεννήθηκαν και μετοίκησαν, κατάγονται από το νησί.

Το δεύτερο μέρος συγκροτείται από δεκατρείς συνεντεύξεις και συζητήσεις με διακεκριμένους δημιουργούς που βρέθηκαν στη Λέσβο ως επισκέπτες με την ευκαιρία μιας εκδήλωσης, μιας συναυλίας, μιας θεατρικής παράστασης, ενός τιμητικού αφιερώματος (οι περισσότεροι είχαν έρθει σε εκδηλώσεις του Συνδέσμου Φιλολόγων). Οι συνεντεύξεις αυτές είχαν πρωτοδημοσιευτεί στις εφημερίδες Αιολικά Νέα και Εμπρός της Μυτιλήνης. 

Μια συνέντευξη, μια συνομιλία είναι όχι μόνο μια αδρή προσωπογραφία και ένα τεκμήριο της εποχής που γράφεται και αναφέρεται, αλλά και μια νοητή γραμμή που συνδέει το παρελθόν με το παρόν και με το μέλλον. Προσφέρει ερέθισμα για σκέψη, αναστοχασμό, αισθητική απόλαυση, έχει παιδευτική αξία, κρυσταλλώνει το ουσιώδες και βοηθά τον αναγνώστη να σταθεί έξω από τη ρευστότητα του καθημερινού και του τετριμμένου.

  • ISBN 978-960-9653-29-9
  • Αριθμός τόμων: 1
  • Δέσιμο Με μαλακό εξώφυλλο
  • Έτος έκδοσης 2014
  • Σελίδες 240
  • Συγγραφέας Παναγιώτης Σκορδάς

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Οι πελάτες που αγόρασαν αυτό το προϊόν, αγόρασαν επίσης:

30 ακόμη προϊόντα στην ίδια κατηγορία:

Καλάθι  

Χώρις προϊόντα

Μεταφορικά 0,00 €
Σύνολο 0,00 €

Καλάθι Πληρωμή