Εκδότες

ΣυγγραφείςΜυτιληνιό Σαντούρι. Σκοποί και χοροί από τη Λέσβο

Μυτιληνιό Σαντούρι. Σκοποί και χοροί από τη Λέσβο

Δίγλωσση έκδοση: Ελληνικά - Αγγλικά
Ο Δ. Κοφτερός μάς ξεναγεί με την έκδοση αυτή στον κόσμο του σαντουριού. Περιέχει CD με παραδοσιακούς σκοπούς της Λέσβου


Περισσοτερα


15,00 € με ΦΠΑ.

Shipping Rates

Δίγλωσση έκδοση: Ελληνικά - Αγγλικά
Περιέχει CD με παραδοσιακούς σκοπούς της Λέσβου


Ο Δ. Κοφτερός μάς ξεναγεί με την έκδοση αυτή στον κόσμο του σαντουριού. Περιγράφει την ιστορική εξέλιξή του από την αρχαία Ελλάδα, τη Μ. Ασία, τη Μεσοποταμία και την Περσία, το πώς κατασκευάζεται, πώς κρατιέται, πώς παίζεται, ποια θέση έχει στην κομπανία, τι ρόλο επιτελεί στη μουσικοχορευτική ζωή της Λέσβου και παρουσιάζει τους δεξιοτέχνες του σαντουριού στο νησί. Το βιβλίο περιλαμβάνει ακόμη σημειώσεις και τη μουσική αποτύπωση των σκοπών, που μπορούμε να απολαύσουμε στο CD που συνοδεύει την έκδοση.
 

Ο Δημήτρης Κοφτερός γεννήθηκε στον Μπορό Λέσβου (Νεοχώρι Πλωμαρίου) το 1951. Με το σαντούρι και τη μουσική ασχολήθηκε για πρώτη φορά το 1978. Δάσκαλός του ο γνωστός δεξιοτέχνης του σαντουριού, Τάσος Διακογιώργης.
Από το 1980 ασχολείται επαγγελματικά με το σαντούρι. Συμμετείχε ως τακτικό μέλος στην ορχήστρα του συγκροτήματος «Ελληνικοί χοροί Δόρα Στράτου» από το 1984 ως το 1999.
Συμμετείχε σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και σε μουσικολογικά συνέδρια. Συμμετείχε σε προγράμματα παραδοσιακής μουσικής στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο και πήρε μέρος σε διάφορες δισκογραφίες.  • ISBN: 978-960-99898-0-0
  • Σελίδες: 64
  • Συγγραφέας: Δημήτρης Κοφτερός

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Οι πελάτες που αγόρασαν αυτό το προϊόν, αγόρασαν επίσης:

13 ακόμη προϊόντα στην ίδια κατηγορία:

Καλάθι  

Χώρις προϊόντα

Μεταφορικά 0,00 €
Σύνολο 0,00 €

Καλάθι Πληρωμή