Εκδότες

ΣυγγραφείςΈνα παρελθόν χωρίς μέλλον

Ένα παρελθόν  χωρίς μέλλον - Αναμνήσεις από μια μακρά θητεία στα ελληνικά γράμματα

Περισσοτερα


12,00 € με ΦΠΑ.

Shipping Rates

Ένα παρελθόν  χωρίς μέλλον - Αναμνήσεις από μια μακρά θητεία στα ελληνικά γράμματα

Ένα παρελθόν που ήδη χάνεται μες
στην ομίχλη του χρόνου…
Ένα παρελθόν γεμάτο χαρές και  επιτυχίες,
αλλά και  πικρίες, και απογοητεύσεις,
και διαψεύσεις….
Ένα παρελθόν γεμάτο γνωριμίες, πρόσωπα, φυσιογνωμίες….
Ένα παρελθόν που το στοιχειοθετεί κανείς καθώς πορεύεται προς το μέλλον,
αλλά που το ίδιο δεν έχει μέλλον πια….
Ωστόσο, ένα παρελθόν με μια εξαίσια γεύση, που την ορίζουν τα όσα ίχνη γράφτηκαν
ως τώρα στην καρδιά….

Ο Τάκης Χατζηαναγνώστου γεννήθηκε το 1923 στη Μυτιλήνη , όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες και εργάστηκε στην Εθνική Τράπεζα, της οποίας χρημάτισε ανώτατο διευθυντικό στέλεχος. Στη λογοτεχνία μπήκε από πολύ νωρίς, από τα μαθητικά του ακόμα χρόνια με πυκνές δημοσιεύσεις κειμένων και άρθρων του γύρω από θέματα λογοτεχνίας, σε εφημερίδες και περιοδικά της επαρχίας και της πρωτεύουσας. Εξέδωσε περί τα 35 βιβλία, κυρίως μυθιστορήματα και διηγήματα, αρχίζοντας από ποιήματα (1951), (ενώ αναμένουν τη σειρά τους για έκδοση άλλα εξι).Συνεργάστηκε σαν σεναριογράφος με τον κινηματογράφο. Πεζογραφικά έργα του μεταφράστηκαν σε πολλές ξένες γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ουγγρικά, ρουμανικά, κινέζικα κλπ.
Τιμήθηκε επανειλημμένα με βραβεία, ανάμεσα στα οποία: το Βραβείο Ουράνη της Ομάδας των Δώδεκα, το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος, το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών, και το Βραβείο Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών για την πεζογραφία, ενώ το διήγημά του «Φυγή» εκπροσώπησε την Ελλάδα (δια της «Καθημερινής») στον παγκόσμιο διαγωνισμό διηγήματος της εφημερίδας Herald-Tribun της Νέας Υόρκης το 1954, και μεταφράστηκε σε 22 ξένες γλώσσες.
Γενικά το έργο του, λυρικό στη βαθύτερη ουσία του, όπως έχουν γράψει οι κριτικοί του, χαρακτηρίζεται από απέραντο ανθρωπισμό, που αγκαλιάζει όλον τον κόσμο. Μ' αυτό το εφόδιο διερευνά τις ανθρώπινες σχέσεις, και ιδιαίτερα εκείνες των δύο φύλων.  • ISBN: 978-960-89730-8-4
  • Σελίδες: 252
  • Συγγραφέας: Τάκης Χατζηαναγνώστου

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Οι πελάτες που αγόρασαν αυτό το προϊόν, αγόρασαν επίσης:

30 ακόμη προϊόντα στην ίδια κατηγορία:

Καλάθι  

Χώρις προϊόντα

Μεταφορικά 0,00 €
Σύνολο 0,00 €

Καλάθι Πληρωμή