Εκδότες

ΣυγγραφείςΛεσβιακό Ημερολόγιο 2014. Γράμματα-Τέχνες-Πολιτισμός

Για τέταρτη χρονιά οι Εκδόσεις «Αιολίδα» προσφέρουν στο αναγνωστικό κοινό το «Λεσβιακό Ημερολόγιο» μια πολύτιμη κιβωτό για τα Γράμματα, τις Τέχνες και τον Πολιτισμό του νησιού μας.

Ο φιλόλογος Παναγιώτης Σκορδάς, συνεχίζοντας τη μακρόχρονη παράδοση των «Ημερολογίων», επιμελήθηκε και φέτος έναν τόμο 424 σελίδων, όπου φιλοξενούνται 37 μελέτες.

Περισσοτερα


15,00 € με ΦΠΑ.

Shipping Rates

Για τέταρτη χρονιά οι Εκδόσεις «Αιολίδα» προσφέρουν στο αναγνωστικό κοινό το «Λεσβιακό Ημερολόγιο» μια πολύτιμη κιβωτό για τα Γράμματα, τις Τέχνες και τον Πολιτισμό του νησιού μας.

Ο φιλόλογος Παναγιώτης Σκορδάς, συνεχίζοντας τη μακρόχρονη παράδοση των «Ημερολογίων», επιμελήθηκε και φέτος έναν τόμο 424 σελίδων, όπου φιλοξενούνται 37 μελέτες, όλες λεσβιακού ενδιαφέροντος, γραμμένες από έγκριτους συγγραφείς και ερευνητές, οι οποίες καλύπτουν μια ποικίλη θεματολογία: ιστορία, λαογραφία, εκπαίδευση, γραμματολογία, εικαστικά, αρχαιολογία, εκκλησιαστική ιστορία, αθλητισμό, ανθρωπολογία, δοκίμιο, φωτογραφία, λογοτεχνία.

Σ’ αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε τη νέα με τον τίτλο «Στον κήπο με τις αυταπάτες», μια σύζευξη λόγου και εικόνας.

Αναλυτικότερα το Ημερολόγιο ανοίγει με το προλογικό σημείωμα του επιμελητή Παναγιώτη Σκορδά και τους χαιρετισμούς του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ. Ιακώβου, του περιφερειάρχη Αιγαίου, Νάσου Γιακαλή, και του δημάρχου Λέσβου, Δημήτρη Βουνάτσου.

Ακολουθεί μια ενότητα (έγχρωμο 16σέλιδο) με 30 περίπου πίνακες του γνωστού και καταξιωμένου ζωγράφου Στρατή Αθηναίου με θέμα τη Λέσβο, οι οποίοι συνοδεύονται με ένα κείμενο του ιστορικού τέχνης Σωκράτη Λούπα με τον τίτλο «Όψεις της Λέσβου στη ζωγραφική του Στρατή Αθηναίου».

Αμέσως μετά βρίσκουμε τη στήλη «Πρώτη Γραφή - Πρώτη Ανάγνωση» και τον πολύ γνωστό μουσικό παραγωγό και συγγραφέα Αχιλλέα Θεοφίλου, ο οποίος γράφει για τη δική του Μυτιλήνη σ’ ένα θαυμάσιο κείμενο με τον τίτλο «Παλιότερα, θυμάμαι, μου άρεσαν οι εκδρομές».

Στην ίδια ενότητα, η Μαρία Αναγνωστοπούλου καταθέτει δύο χρονογραφήματα, γραμμένα πριν 30 χρόνια, αλλά εξαιρετικά επίκαιρα, και ο Γιάννης Κωνσταντέλλης ένα ωραιότατο ποίημα.

  • ISBN 978-960-9653-24-4
  • Αριθμός τόμων: 1
  • Δέσιμο Μαλακό εξώφυλλο
  • Έτος έκδοσης 2013
  • Σελίδες 432

Δεν υπάρχουν σχόλια.

30 ακόμη προϊόντα στην ίδια κατηγορία:

Καλάθι  

Χώρις προϊόντα

Μεταφορικά 0,00 €
Σύνολο 0,00 €

Καλάθι Πληρωμή