Εκδότες

ΣυγγραφείςΟυρανία. Χίλια μύρια κύματα μακριά

Ουρανία. Χίλια μύρια κύματα μακριά

Έπαινος Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς 2010

 Η συγγραφέας συνταιριάζει μέσα στο υφαντό του μύθου και της φαντασίας, τα ιστορικά γεγονότα με τις διηγήσεις και τις μνήμες των παππούδων της, που πέρασαν το πιο μεγάλο μέρος της ζωής τους στον Κυδωνότοπο, το Αϊβαλί. Κι επειδή η ιστορία του ελληνικού Αϊβαλιού έχει πολύ στενάχωρο τέλος, η συγγραφέας καταπιάστηκε με τη γέννησή του.

Περισσοτερα


10,00 € με ΦΠΑ.

Shipping Rates

Έπαινος Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς 2010

Ο κόσμος των ελληνικών νησιών του 16ου αιώνα, δοκιμάζεται σκληρά από τους πειρατές, τους Τούρκους και τους Φράγκους. Η μικρή Ουρανία, βιώνει απρόσμενους ξεριζωμούς: Αμοργός, Λέσβος, Μικρά Ασία. Φουρτουνιασμένες κυκλαδίτικες θάλασσες, ήρεμα νερά του Κόλπου της Καλλονής και της Γέρας, μεγάλα και μικρά μπουγάζια, νησιά και βραχονησίδες απέναντι. Το χέρι του Θεού - η Μοίρα, κλείνει κι ανοίγει δρόμους, ανατρέπει και δημιουργεί με τα χωριά που καίγονται, τα σχολειά που ιδρύονται, τα μοναστήρια που αναπαύουν, τα μηνύματα που ταξιδεύουν στη γυάλα, τα χαρτιά που σφηνώνονται στη χαραμάδα της πόρτας, τους λογισμούς που αχνογράφονται στην ψυχή. Ο πηγαιμός για την Ιθάκη.

Η "Ουρανία" είναι το πρώτο βιβλίο από τη σειρά "Χίλια μύρια κύματα μακριά". Αφορμή για να γραφτεί, ήταν ο διαγωνισμός της Γυναικείας Λογοτεχνικής και θέμα "Αλησμόνητες Πατρίδες της Μικρασιατικής Γης", στον οποίο και διακρίθηκε. Η συγγραφέας συνταιριάζει μέσα στο υφαντό του μύθου και της φαντασίας, τα ιστορικά γεγονότα με τις διηγήσεις και τις μνήμες των παππούδων της, που πέρασαν το πιο μεγάλο μέρος της ζωής τους στον Κυδωνότοπο, το Αϊβαλί. Κι επειδή η ιστορία του ελληνικού Αϊβαλιού έχει πολύ στενάχωρο τέλος, η συγγραφέας καταπιάστηκε με τη γέννησή του.

"Χίλια μύρια κύματα μακριά, ο Κυδωνότοπος της Ειρήνης Βεκρή είναι η "αλησμόνητη πατρίδα" και η Ουρανία μια εμβληματική ηρωίδα που σφύζει από ζωντάνια και φυσάει ζωή στην ιστορία του Αιγαίου, ακόμα και στα κενά της ιστορίας, συμπληρώνοντάς τα με αξέχαστους χαρακτήρες και εξίσου εμβληματικά επεισόδια του κακού και του καλού. Η έρευνα υπήρξε εκτεταμένη, η δημιουργική φαντασία πλήρης απροσδόκητων συνειρμών. Η "Ουρανία" είναι ένα πλούσιο σε εμπειρίες ανάγνωσμα, και η Ειρήνη Βεκρή κερδίζει τους αναγνώστες με τη μαγεία του ταλέντου της. Τιμήστε το δεόντως. Διαβάστε το."
(Στρατής Χαβιαράς)

  • ISBN: 978-960-99898-6-2
  • Αριθμός τόμων: 1
  • Δέσιμο: Μαλακό Εξώφυλλο
  • Έτος έκδοσης: 2011
  • Σελίδες: 136
  • Συγγραφέας: Ειρήνη Βεκρή

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Οι πελάτες που αγόρασαν αυτό το προϊόν, αγόρασαν επίσης:

30 ακόμη προϊόντα στην ίδια κατηγορία:

Καλάθι  

Χώρις προϊόντα

Μεταφορικά 0,00 €
Σύνολο 0,00 €

Καλάθι Πληρωμή