Εκδότες

ΣυγγραφείςΛεσβιακό Πολύπτυχο. Από την ιστορία, την τέχνη και τη λογοτεχνία

Λεσβιακό Πολύπτυχο. Από την ιστορία, την τέχνη και τη λογοτεχνία

Δεύτερη έκδοση του βιβλίου του αείμνηστου αρχαιολόγου Ι.Δ. Κοντή
Μια ουσιαστική αναδρομή στην αρχαία και νεότερη λεσβιακή ιστορία

Περισσοτερα


15,00 € με ΦΠΑ.

Shipping Rates

Δεύτερη έκδοση του βιβλίου του αείμνηστου αρχαιολόγου Ι.Δ. Κοντή
Μια ουσιαστική αναδρομή στην αρχαία και νεότερη λεσβιακή ιστορία

Το βιβλίο αυτό, όπως ο τίτλος του δηλώνει και το περιεχόμενό του επιβεβαιώνει, δεν είναι βιβλίο απλώς αρχαιολογικού χαρακτήρα αλλά μια ουσιαστική αναδρομή στην αρχαία και νεότερη λεσβιακή ιστορία, την τέχνη, τη λογοτεχνία, γι’ αυτό, εκτός από τον επιστημονικό χαρακτήρα του, αποτελεί και ένα πρώτης τάξεως εργαλείο για όποιον επιζητεί μια ουσιαστική γνωριμία με τη Λέσβο και τον πολιτισμό της, πέρα από τις φανταχτερές τουριστικές εκδόσεις.
Ο συγγραφέας του βιβλίου, ένας αρχαιολόγος “παλαιού” τύπου, με ευρεία μόρφωση και παιδεία, ένας κλασικός αρχαιολόγος με μεγάλη αγάπη και φροντίδα για τα μνημεία του νέου ελληνισμού, μόνο ένα τέτοιο βιβλίο θα μπορούσε να γράψει για τη Λέσβο. Ένα βιβλίο, δηλαδή, που από τα προϊστορικά χρόνια θα έφθανε, με άνεση και σταθερό βηματισμό, στα κλασικά, στα ρωμαϊκά και από εκεί στην Τουρκοκρατία, στη Λεσβιακή Άνοιξη και στον Θεόφιλο.


Ο Γιάννης Κοντής γεννήθηκε στο Αϊβαλί το 1910. Στην Μυτιλήνη, όπου ήρθε μετά την Καταστροφή, τελείωσε το γυμνάσιο και αμέσως μετά φοίτησε στην Φιλοσοφική Σχολή (Τμήμα Αρχαιολογίας) του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από τον Απρίλιο του 1935 και για ένα χρόνο υπηρέτησε ως έκτακτος αρχαιολόγος στο Μουσείο Μυτιλήνης και στη συνέχεια έως το τέλος του 1936, στο Υπουργείο Παιδείας, με την πιο πάνω ιδιότητα και αφού πέρασε όλες τις βαθμίδες της υπηρεσίας προάχθηκε σε γενικό Έφορο Αρχαιοτήτων. Πέθανε στο Λονδίνο, όπου είχε πάει για εγχείρηση στις 2 Σεπτεμβρίου 1975.

«Μιαν έκδοσι αληθινά μνημειώδη, το «Λεσβιακό Πολύπτυχο», […] όπου ο εκλεκτός συγγραφέας δείχνει τη βαθειά αγάπη του για τη Λέσβο μας, αλλά και τη βαθύτατη γνώση της ιστορίας της, των μνημείων της, της λαογραφίας και γενικά όλων των θεμάτων που αφορούν στη Λέσβο.»
Κλεάνθης Παλαιολόγος

  • ISBN: 978-960-99323-7-0
  • Αριθμός τόμων: 1
  • Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
  • Έτος έκδοσης: 2011
  • Σελίδες: 276
  • Συγγραφέας: Ι.Δ. Κοντής

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Οι πελάτες που αγόρασαν αυτό το προϊόν, αγόρασαν επίσης:

30 ακόμη προϊόντα στην ίδια κατηγορία:

Καλάθι  

Χώρις προϊόντα

Μεταφορικά 0,00 €
Σύνολο 0,00 €

Καλάθι Πληρωμή