Εκδότες

ΣυγγραφείςΘεόφραστος της Ερεσού

Ένα σύντομο εργοβιογραφικό του μεγάλου Ερέσιου φιλοσόφου, τη ζωή και το έργο του οποίου παρουσιάζει αναλυτικά στο παρόν βιβλίο η Σουζάν Αμίγκ, ομότιμη καθηγήτρια Αρχαίων Ελληνικών στο Πανεπιστήμιο «Πωλ Βαλερί» τού Μονπελιέ της Γαλλίας.

Περισσοτερα


10,00 € με ΦΠΑ.

Προσοχή: Τελευταία κομμάτια σε στόκ!

Shipping Rates

Το έργο του Θεόφραστου ήταν ιδιαίτερα πλούσιο, καθώς εκτιμάται πως έγραψε συνολικά περίπου 240 έργα, τα οποία πραγματεύονται ένα πλήθος θεμάτων γύρω από την Ηθική, τη Λογική, τη Ρητορική, την Ιστορία των Επιστημών ή τη Μεταφυσική και κυρίως τη Βοτανική και τη Ζωολογία. Σήμερα σώζονται κυρίως αποσπάσματα του έργου του, αλλά και ορισμένα πλήρη κείμενα που είναι τα «Περί Φυτών Ιστορίας» (εννιά βιβλία), τα «Περί Φυτών Αιτιών» (έξι βιβλία), καθώς και το πιο γνωστό του έργο, οι «Χαρακτήρες». Τα δύο πρώτα έργα αποτελούν μάλλον τα πρώτα συγγράμματα στον τομέα της Βοτανικής, την εποχή της αρχαιότητας και μέχρι το Μεσαίωνα.

Αυτό είναι ένα σύντομο εργοβιογραφικό του μεγάλου Ερέσιου φιλοσόφου, τη ζωή και το έργο του οποίου παρουσιάζει αναλυτικά στο παρόν βιβλίο η Σουζάν Αμίγκ, ομότιμη καθηγήτρια Αρχαίων Ελληνικών στο Πανεπιστήμιο «Πωλ Βαλερί» τού Μονπελιέ της Γαλλίας.

Το βιβλίο χωρίζεται στα παρακάτω κεφάλαια: Θεόφραστος της Ερεσού, Αναμνήσεις από την παιδική ηλικία και τα πρώιμα χρόνια (Ερεσός, η πόλη και τα περίχωρά της, Ο γιος του κναφέα), Η επιτόπια έρευνα στη Λέσβο (Τα φυτά, Τα ζώα της θάλασσας, Τα ορυκτά, Τοπικά ήθη και έθιμα), Με το βλέμμα στραμμένο σε έναν καινούριο κόσμο (Οι περίεργοι συγγενείς της μεσογειακής συκιάς από την ανατολή, Ονοματοδοσία και περιγραφή των εξωτικών ειδών, Τα αρωματικά της ανατολής), Απολογισμός της ζωής ενός επιστήμονα.

Πλουσιότατο και ιδιαιτέρως κατατοπιστικό το εικονογραφικό υλικό του βιβλίου.

Η έκδοση πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία του Συλλόγου της Ερεσού «Θεόφραστος».

 

Απόσπασμα από άρθρο του Παναγιώτη Σκορδά, εφ. Εμπρός, 6 Αυγ. 201

http://www.emprosnet.gr/books/48399-theofrastos-tis-eresoy

  • ISBN 978-2954007656
  • Αριθμός τόμων: 1
  • Δέσιμο Μαλακό εξώφυλλο
  • Έτος έκδοσης 2013
  • Σελίδες 52

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Οι πελάτες που αγόρασαν αυτό το προϊόν, αγόρασαν επίσης:

30 ακόμη προϊόντα στην ίδια κατηγορία:

Καλάθι  

Χώρις προϊόντα

Μεταφορικά 0,00 €
Σύνολο 0,00 €

Καλάθι Πληρωμή