Εκδότες

ΣυγγραφείςΛεσβιακό Ημερολόγιο 2012

Επιμέλεια: Παν. Σκορδάς

Εξώφυλλο-Ζωγραφική: Χρόνης Μπότσογλου

Στις 344 σελίδες του φιλοξενούνται 23 εργασίες ιστορικού-λαογραφικού-γραμματολογικού-εκπαιδευτικού-μουσικού-δοκιμιακού ενδιαφέροντος.

Περισσοτερα


12,00 € με ΦΠΑ.

Shipping Rates

Επιμέλεια: Παν. Σκορδάς

Εξώφυλλο-Ζωγραφική: Χρόνης Μπότσογλου

Μετά την πολύ θετική ανταπόκριση που είχε η κυκλοφορία του Λεσβιακού Ημερολογίου 2011 των εκδόσεων «Αιολίδα» ετοιμάσαμε και φέτος και παραδίνουμε στο αναγνωστικό κοινό το «Λεσβιακό Ημερολόγιο 2012- Γράμματα-Τέχνες-Πολιτισμός». Υπεύθυνος και επιμελητής της έκδοσης είναι ο Παναγιώτης Σκορδάς, ενώ το εξώφυλλο κοσμεί πίνακας του γνωστού ζωγράφου Χρόνη Μπότσογλου με θέμα την Πέτρα της Λέσβου. Στις 344 σελίδες του φιλοξενούνται 23 εργασίες ιστορικού-λαογραφικού-γραμματολογικού-εκπαιδευτικού-μουσικού-δοκιμιακού ενδιαφέροντος.

Αναλυτικότερα στον τόμο γράφουν οι: Στρατής Τζιμής, Στρατής Μολίνος, Γεώργιος Παπαπαναγιώτου, Άρης Κυριαζής, Ακίνδυνος Παλαιολόγος, Στρατής Μπαλάσκας, Δημήτρης Μπούμπας, Σταυρούλα Λυκιαρδοπούλου-Κοντάρα, Γιάννης Κωνσταντέλλης, Ανθούλα Δανιήλ, Αθανάσιος Καλαμάτας, Δημήτρης Κοφτερός, Φώτης Βασίλογλου, Αριστείδης Σγατζός, Παναγιώτης Σκορδάς, Κώστας Μίσσιος, Νίκος Παπαδέλλης, Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, Παναγιώτης Μιχαηλάρης, Μάκης Αξιώτης, Δημήτρης Καραπιπέρης, Χρήστος Τραγέλλης.

Στο ημερολόγιο στεγάζονται 2 αφιερώματα. Το πρώτο είναι για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση του νησιού μας και το δεύτερο για τον Παντελή Αργύρη με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από το θάνατό του.

Επίσης δημοσιεύεται ειδικό εικαστικό αφιέρωμα με τίτλο «Η Λέσβος του Χρόνη Μπότσογλου» που συνοδεύεται από 23 πίνακες του τ. Πρύτανη της Σχολής Καλών Τεχνών.

Ακόμη στην ειδική στήλη «Πρώτη Γραμμή – Πρώτη Ανάγνωση» βρισκεται διήγημα του βραβευμένου Λέσβιου πεζογράφου Γιώργου Καρτέρη,  γραμμένο ειδικά για τους αναγνώστες του Ημερολογίου.

Όπως πέρυσι έτσι και φέτος στη στήλη «Η Λέσβος, ο χρόνος, οι άνθρωποι, οι ιστορίες τους» μια σειρά από συλλεκτικά τεκμήρια φωτίζουν το παρελθόν (φωτογραφίες, έγγραφα, επιστολές, θεατρικά προγράμματα, ετικέτες προϊόντων, τιμολόγια κ.α)

Στις τρεις γελοιογραφίες, ο Γιάννης Κακαρώνης, ο Αντώνης Κυριαζής και ο Μάκης Αξιώτης σχεδιάζουν με το πενάκι τους τη γενιά που φεύγει και τη νέα που έρχεται.

 

   • ISBN: 978-960-9653-00-8
  • Αριθμός τόμων: 1
  • Δέσιμο: Μαλακό Εξώφυλλο
  • Έτος έκδοσης: 2011
  • Σελίδες: 244
  • Συγγραφέας: Συλλογικό έργο

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Οι πελάτες που αγόρασαν αυτό το προϊόν, αγόρασαν επίσης:

30 ακόμη προϊόντα στην ίδια κατηγορία:

Καλάθι  

Χώρις προϊόντα

Μεταφορικά 0,00 €
Σύνολο 0,00 €

Καλάθι Πληρωμή