Εκδότες

ΣυγγραφείςΛεσβιακοί Ιδιωματισμοί-Ξομπλιάσματα ανδρών και γυναικών

Στην παρούσα έκδοση καταγράφονται στη λεσβιακή ντοπιολαλιά λέξεις  που συνήθιζαν ή συνηθίζουν να εκστομίζουν οι  κάτοικοι της Λέσβου.

Ένα ιδιότυπο γλωσσάρι  από λέξεις που στην ιδιωματική τους χρήση, ως δείγματα κοινωνικής συμπεριφοράς, προσδιορίζουν έναν κώδικα ηθικής με τον οποίο κρίνονται και αξιολογούνται ανθρώπινες σχέσεις στην καθημερινότητά τους

Περισσοτερα


10,00 € με ΦΠΑ.

Shipping Rates

Με σκωπτικό, ειρωνικό ή υβριστικό, κάποτε με επαινετικό λόγο, ανάλογα με την  ψυχική και θυμική διάθεση της στιγμής, ο Λέσβιος χαρακτηρίζει συμπεριφορές ήθους, σωματικά και ψυχικά χαρίσματα ή ψεγάδια με αξιοθαύμαστη ακρίβεια.

Στην παρούσα έκδοση καταγράφονται στη λεσβιακή ντοπιολαλιά λέξεις  που συνήθιζαν ή συνηθίζουν να εκστομίζουν οι  κάτοικοι, θέλοντας να δώσουν διέξοδο σε εσωτερικές τους παρορμήσεις.

Ένα ιδιότυπο γλωσσάρι  από λέξεις που στην ιδιωματική τους χρήση, ως δείγματα κοινωνικής συμπεριφοράς, προσδιορίζουν έναν κώδικα ηθικής με τον οποίο κρίνονται και αξιολογούνται ανθρώπινες σχέσεις στην καθημερινότητά τους. Αποτελούν συγχρόνως έναν εκφραστικό γλωσσικό πλούτο, αποθησαύρισμα της ανθρώπινης ψυχολογίας.

Ένα βιβλίο που δε διασώζει απλώς λέξεις, πολλές από αυτές ξεχασμένες, αλλά προσφέρει ποικίλα ερεθίσματα και αναγνωστική απόλαυση.

  • ISBN 978-960-953-16-9
  • Αριθμός τόμων: 1
  • Δέσιμο Μαλακό εξώφυλλο
  • Έτος έκδοσης 2013
  • Σελίδες 112

Δεν υπάρχουν σχόλια.

30 ακόμη προϊόντα στην ίδια κατηγορία:

Καλάθι  

Χώρις προϊόντα

Μεταφορικά 0,00 €
Σύνολο 0,00 €

Καλάθι Πληρωμή