Εκδότες

ΣυγγραφείςΥδρόμυλοι: Οι προβιομηχανικές υδροκίνητες εγκαταστάσεις. Η περίπτωση των υδρόμυλων της Λέσβου

Πρόκειται για τη μελέτη και καταγραφή των υδρόμυλων της Λέσβου, η οποία βασίστηκε σε πολυετή έρευνα του συγγραφέα που στηρίχθηκε σε περισσότερες από 200 θέσεις  λειτουργούντων υδρόμυλων στο νησί κατά τα τέλη του 19ου αιώνα.

Περισσοτερα


18,00 € με ΦΠΑ.

Shipping Rates

Πρόκειται για τη μελέτη και καταγραφή των υδρόμυλων της Λέσβου, η οποία βασίστηκε σε πολυετή έρευνα του συγγραφέα που στηρίχθηκε σε περισσότερες από 200 θέσεις  λειτουργούντων υδρόμυλων στο νησί κατά τα τέλη του 19ου αιώνα. Η μεγάλη ποικιλία ως προς τον τρόπο κατασκευής και τα υλικά δομής οδήγησε τον ερευνητή στην κατηγοριοποίηση των εγκαταστάσεων αυτών σε τύπους, καθιστώντας έτσι την περίπτωση των υδρόμυλων της Λέσβου, εργαλείο ανάγνωσης για όλο τον ελλαδικό χώρο και την απέναντι μικρασιατική ακτή.
Συγχρόνως η μελέτη αναφέρεται λεπτομερώς στη λειτουργία των υδρόμυλων, καταγράφει ιστορικά στοιχεία για τους υδρόμυλους και για τη διαδρομή τους μέσα στο χρόνο, σε ότι αφορά στη διαχείριση του νερού και την παραγωγική ιστορία της Λέσβου.
Το βιβλίο είναι αντικείμενο εξαντλητικής έρευνας 6 χρόνων, με βιβλιογραφική ενημέρωση και συνεντεύξεις, με αρχειακό υλικό, πλούσιο φωτογραφικό υλικό των εγκαταστάσεων αυτών, αλλά και σχέδια των επιμέρους λειτουργικών τμημάτων αυτών. Τα στοιχεία της έρευνας αποτέλεσαν το βασικό υλικό που στήριξε τη διδακτορική διατριβή του συγγραφέα στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Από τον τέως Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Αναστάσιο Παπαληγούρα:
Το βιβλίο του Μάκη Αξιώτη είναι «ένα πόνημα στο οποίο η στέρεη επιστημοσύνη και η επιμονή στη λεπτομέρεια συνδυάζονται με μια αφειδώλευτη αγάπη του συγγραφέα για τον τόπο του. Αυτός είναι ο συνδυασμός που επιτρέπει στο βιβλίο να αποτελέσει μια σπουδαία συμβολή στην ιστοριογραφία του τεχνικού πολιτισμού του Αιγαίου»

  • ISBN: 978-960-89730-6-0
  • Σελίδες: 215
  • Συγγραφέας: Μάκης Αξιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Οι πελάτες που αγόρασαν αυτό το προϊόν, αγόρασαν επίσης:

30 ακόμη προϊόντα στην ίδια κατηγορία:

Καλάθι  

Χώρις προϊόντα

Μεταφορικά 0,00 €
Σύνολο 0,00 €

Καλάθι Πληρωμή