Εκδότες

ΣυγγραφείςΜυτιληνιές Γεύσεις

Συνταγές από την πόλη και τα χωριά της Λέσβου
Η κουζίνα της Λέσβου αντικατοπτρίζει την ιστορία και τον πολιτισμό της: είναι πλούσια, μερακλίδικη, αρχοντική και στέρεη. Οι συνταγές που περιλαμβάνονται σ’ αυτό το βιβλίο αποτελούν μια καθαρά προσωπική επιλογή.

Περισσοτερα


25,00 € με ΦΠΑ.

Shipping Rates

Συνταγές από την πόλη και τα χωριά της Λέσβου
Η κουζίνα της Λέσβου αντικατοπτρίζει την ιστορία και τον πολιτισμό της: είναι πλούσια, μερακλίδικη, αρχοντική και στέρεη. Οι συνταγές που περιλαμβάνονται σ’ αυτό το βιβλίο αποτελούν μια καθαρά προσωπική επιλογή. Είναι εύκολες και απλές, χωρίς πολλές «τσιριμόνιες», φτιάχνονται με αγνά υλικά και μαγειρεύονται ακόμα και σήμερα στα μυτιληναίικα σπίτια και μαγειρεία.

«Κυρίες και κύριοι κρατάτε ένα λίαν ενδιαφέρον βιβλίο στα χέρια σας. Ένα βιβλίο που σώζει τη γαστρονομία της Λέσβου. Ένα βιβλίο που θα μας είναι χρησιμότατο στο μέλλον. Και θέλω να ξέρετε καλά ότι η συγγραφέας του δεν το έκανε για να δοξαστεί. Το έκανε γιατί το είχε ανάγκη. Το έκανε χαμογελώντας και χωρίς ίχνος κομπορρημοσύνης».
(Από τον πρόλογο του Ηλία Μαμαλάκη)

Η Έφη Γιαλούση-Χατζηχρήστου γεννήθηκε στη Μυτιλήνη. Σπούδασε φιλοσοφία και κοινωνιολογία στο Monash University της Μελβούρνης. Από το 1985 ασχολείται επαγγελματικά με τη γαστρονομία, το κρασί και τα οινοπνεύματα. Υπογράφει τουριστικούς οδηγούς και γαστρονομικά κείμενα σε εφημερίδες και περιοδικά από το 2000.

Διάκριση για τις «Μυτιληνιές Γεύσεις»

Το περιοδικό «Gourmet» της «Ελευθεροτυπίας» βράβευσε τις «Μυτιληνιές Γεύσεις» ως το καλύτερο βιβλίο γαστρονομίας της χρονιάς! (11.04.2009)
Διαβάστε το σχετικό άρθρο του Εμπρός
και το Άρθρο της "Καθημερινής" για το βιβλίο "Μυτιληνιές Γεύσεις"

Βραβείο «Καλύτερης Τοπικής Κουζίνας» σε παγκόσμιο διαγωνισμό, για τις «Μυτιληνιές Γεύσεις» (Δεκ. 2009).

  • ISBN: 978-960-89730-3-9
  • Σελίδες: 200
  • Συγγραφέας: Έφη Γιαλούση-Χατζηχρήστου

Δεν υπάρχουν σχόλια.

13 ακόμη προϊόντα στην ίδια κατηγορία:

Καλάθι  

Χώρις προϊόντα

Μεταφορικά 0,00 €
Σύνολο 0,00 €

Καλάθι Πληρωμή